Made by:

Helmy Stolwijk

Over mij...

Mijn naam is Helmy Stolwijk en ik ontwerp en maak hondenhalsbanden en riemen van paracord.  Iedere halsband of riem is zelf samen te stellen, de kleur, maat, met of zonder kralen, het type sluiting, D-ring, dikte en type knoop. Inmiddels heb ik al zo veel ervaring dat ik in de herfst van mijn leven mijn eigen bedrijf heb opgericht. Ik was de eerste die kralen ging gebruiken, de eerste met leer en de eerste met jeans. Daarnaast heb ik diverse knopen zelf ontworpen en zijn al in heel Europa en zelfs daarbuiten bekend. 

Nog steeds zoek ik nieuwe materialen om mee te knopen. Ik gebruik alleen de allerbeste sluitingen want veiligheid staat bij mij voorop. Ook ben ik workshops gaan geven omdat ik het leuk vindt deze kennis door te geven en ook belangrijk vindt dat er niet zo veel "bagger" in de paracord wereld komt.  Ik heb de pagina's ingedeeld in grote en kleine banden maar nogmaals ALLES is mogelijk dus de kleine bandjes kunnen groter en de grote bandjes kunnen kleiner. ECHT je kunt zo gek niet bedenken of ik maak het en anders verzin ik weer iets. Tot slot, bestellingen kunnen via Messenger of Mail maar kijk even op mijn Prijslijst pagina want ze zijn minder duur als je waarschijnlijk zult denken.  En op mijn voorraad pagina want misschien is jouw band wel gewoon op voorraad.

Het materiaal....

Het materiaal heet Paracord en is een sterk touw in verschillende diktes en gelukkig in oneindig veel kleuren. Het heeft een enorme trekkracht en wordt veel gebruikt in het leger voor armbanden. Ik gebruik voor ALLE banden uitsluitend het originele paracord uit Amerika Het is perfect voor hondenriemen, het koord heeft binnenin nog 7 strengen, alles bij elkaar genoeg voor 250 kg. trekkracht.  Er is tegenwoordig erg veel namaak op de markt maar dat koord is niet kleurecht, dus geven af op de vacht en is slecht te branden zodat er dikke knopen aan de binnenkant ontstaan.

Onderstaande kleuren heb ik allemaal in huis dus kunnen in alle soorten knopen verwerkt worden.

https://files.paracord.eu/pdf/paracord-eu-solid-colourguide2017.pdf

WORKSHOPS !!!!!

De workshops zijn niet op specifieke datums. Je mag zelf aangeven wanneer je kunt dan kijk ik of die datum vrij is en plan hem in. Ik trek er toch altijd een hele dag vooruit dus het maakt niet uit hoe laat we beginnen of eindigen.

De kosten zijn 75 euro per persoon bij twee of meer personen en 85 euro voor een persoon (privéles) voor een hele dag workshop maar dan maak je ook een echte volwaardige halsband (dus geen cobra of andere simpele armbandjes knoop) Kleinere maten kunnen ook nog een tweede maken of iets anders zoals bijvoorbeeld een lijn erbij.  Lunch is geregeld en ook de koffie/thee etc. staat klaar. 

Het is ook niet perse van / tot we gaan gewoon door totdat iedereen iets mooi heeft gemaakt.

Het kan dus ook met een persoon maar maximaal 4. Ik plan geen mensen samen die elkaar niet kennen dus als je komt ben je of alleen of samen met jouw vrienden/vriendinnen.

Sinds vorig jaar is de locatie op de Planetenlaan 5 in Schijndel. Het is op de bovenverdieping dus hou daar rekening mee bij de boeking. Alleen hulphonden zijn toegestaan en dan vindt de workshop op de benedenverdieping plaats. 

Webinars

De webinars in samenwerking met 123paracord.nl zijn een groot succes. Om de 6 weken maken we een nieuwe halsband en/of lijn. De eerste was de Helmy's First een gratis try-out op 17 november 2020 en had 650 deelnemers. De tweede was een betaalde webinar met een maximum van 250 plaatsen. Ook die zat vol. Nu is de volgende op 30 maart en dan gaan we de Indiaan maken. Schrijf alvast in wat vol=vol. Klik op de volgende link om gelijk een heel pakket te bestellen en een plaats op die datum. Dan kun je live mee knopen. 

https://www.123paracord.nl/webinar-pakketten/?ref=helmystolwijk