Made by:

Helmy Stolwijk

Over mij...

Mijn naam is Helmy Stolwijk en ik ontwerp en maak hondenhalsbanden en riemen van paracord.  Iedere halsband of riem is zelf samen te stellen, de kleur, maat, met of zonder kralen, het type sluiting, D-ring, dikte en type knoop. Inmiddels heb ik al zo veel ervaring dat ik in de herfst van mijn leven mijn eigen bedrijf heb opgericht. Ik was de eerste die kralen ging gebruiken, de eerste met leer en de eerste met jeans. Daarnaast heb ik diverse knopen zelf ontworpen en zijn al in heel Europa en zelfs daarbuiten bekend. 

Nog steeds zoek ik nieuwe materialen om mee te knopen. Ik gebruik alleen de allerbeste sluitingen want veiligheid staat bij mij voorop. Ook ben ik workshops gaan geven omdat ik het leuk vindt deze kennis door te geven en ook belangrijk vindt dat er niet zo veel "bagger" in de paracord wereld komt.  Ik heb de pagina's ingedeeld in grote en kleine banden maar nogmaals ALLES is mogelijk dus de kleine bandjes kunnen groter en de grote bandjes kunnen kleiner. ECHT je kunt zo gek niet bedenken of ik maak het en anders verzin ik weer iets. Tot slot, bestellingen kunnen via Messenger of Mail maar kijk even op mijn Prijslijst pagina want ze zijn minder duur als je waarschijnlijk zult denken.  En op mijn voorraad pagina want misschien is jouw band wel gewoon op voorraad.

WORKSHOPS !!!!!

UPDATE: in verband met de oplopende corona cijfers ben ook ik genoodzaakt geen enkel risico te nemen. 1,5 meter is niet te doen want ik moet het voordoen en dan zie je niet wat ik doe. Daarnaast wil ik geen enkele cursist in gevaar brengen. Ik ben zelf gevaccineerd maar kan en wil geen mening vormen over andere die anders denken. Cursisten komen uit alle delen van het land, veel uit Belgie en enkele zelfs uit Duitsland en Oostenrijk. Voor nu haak ik dus af qua workshops en ik verwacht niet dat het voor de kerst anders wordt dus hoop jullie allemaal in 2022 weer te mogen afspreken. Het spijt me, maar nogmaals het risico is te groot. Blijf gezond, ondanks alles fijne feestdagen en heel graag tot ziens. 

 

De workshops zijn niet op specifieke datums. Bij aanvraag stuur ik je de agenda en daar geven de zwarte vakjes de nog vrije dagen aan. De rode vakjes zijn reeds bezet. 

Je kunt een hele dag of een halve dag boeken maximaal 4 personen.

Pakket 1:

Hele dag inclusief materialen, lunch, hapjes en drankjes.

Je maakt een halsband naar keuze, hele grote maten zullen daar een dag voor nodig hebben maar kleinere maten maken ook nog een lijn of iets anders erbij.

Start 10.30 uur en eindigen rond 15.30 uur 

A. 100 euro privéles voor 1 persoon. Je hebt de hele dag aandacht, je maakt meer want je hoeft niet te wachten en leert verschillende technieken. 

B.   80 euro per persoon bij 2 personen. 

C.   75 euro per persoon bij 3 of 4 personen. 

Pakket 2:

Halve dag inclusief materialen, hapjes en drankjes.

Je maakt een halsband, lijn of snelle uitlater naar keuze. 

Ochtend van 10.00 tot 13.00 uur - Middag van 13.00 uur tot 16.00 uur.

A. 60 euro privéles voor 1 persoon. 

B. 50 euro per persoon bij 2 personen.

C. 45 euro per persoon bij 3 of 4 personen. 

Bij alle opties maak je ook een echte volwaardige halsband (dus geen cobra of andere simpele armbandjes knoop) ik gebruik uitsluitend de beste sluitingen want veiligheid voor alles. Dat geld ook voor de musketons en ringen in de lijnen.  

Locatie is  Planetenlaan 5 in Schijndel. Het is op de bovenverdieping dus hou daar rekening mee bij de boeking. Alleen hulphonden zijn toegestaan en dan vindt de workshop op de benedenverdieping plaats.

Webinars

De webinars in samenwerking met 123paracord.nl zijn een groot succes. Om de 6 weken maken we een nieuwe halsband en/of lijn. De eerste was de Helmy's First een gratis try-out op 17 november 2020 en had 650 deelnemers. De tweede was een betaalde webinar met een maximum van 250 plaatsen. Ook die zat vol. Nu is de volgende op 30 maart en dan gaan we de Indiaan maken. Schrijf alvast in wat vol=vol. Klik op de volgende link om gelijk een heel pakket te bestellen en een plaats op die datum. Dan kun je live mee knopen. 

https://www.123paracord.nl/webinar-pakketten/?ref=helmystolwijk

 

Het materiaal....

Het materiaal heet Paracord en is een sterk touw in verschillende diktes en gelukkig in oneindig veel kleuren. Het heeft een enorme trekkracht en wordt veel gebruikt in het leger voor armbanden. Ik gebruik voor ALLE banden uitsluitend het originele paracord uit Amerika Het is perfect voor hondenriemen, het koord heeft binnenin nog 7 strengen, alles bij elkaar genoeg voor 250 kg. trekkracht.  Er is tegenwoordig erg veel namaak op de markt maar dat koord is niet kleurecht, dus geven af op de vacht en is slecht te branden zodat er dikke knopen aan de binnenkant ontstaan.

Onderstaande kleuren heb ik allemaal in huis dus kunnen in alle soorten knopen verwerkt worden.

https://files.paracord.eu/pdf/paracord-eu-solid-colourguide2017.pdf